
Veelgestelde vragen
FAQ
U kunt via de aanmeld knop op de website uw interesse kenbaar maken voor eventueel beschikbare bouwnummers. Ook kunt u hier uw eigen kopers profiel aanmaken en aangeven of u interesse heeft in een optionele parkeerplaats. Heeft u na het kijken in de woningzoeker en uw voorkeuren helder kunt u uw uw inschrijving definitief maken bij interesse. Alle benodigde informatie, waaronder de definitieve koopprijzen en de brochure zijn online beschikbaar via de downloadpagina en natuurlijk op te halen op kantoor bij ID Makelaars.
Alle appartementen krijgen een cheque ter waarde van EUR 5.000 om de materialen voor het sanitair uit te zoeken. Deze worden dan ook geplaatst. Wilt u toch meer besteden, dan kunt u dit op een later moment bepalen. De keuken dient u zelf aan te schaffen, wel is de voorbereiding aanwezig om deze te kunnen plaatsen.
De voorbereidingen voor het nieuwbouwproject zijn in volle gang. Tijdens de pre-sale maak je alvast kennis met de verschillende woningtypes en bijbehorende indicatieve prijzen (van/tot prijs). In deze fase werken we aan de definitieve afronding van het plan. Dit is hét moment om je te oriënteren op de mogelijkheden binnen dit project en je goed voor te bereiden op de officiële start van de verkoop. Tijdens de pre-sale kun je een profiel aanmaken, je inschrijven voor één of meerdere bouwnummers en je voorkeuren doorgeven.
Vragen over de financiering
Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn.
Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.
In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 1 afwijzing van een geldverstrekker.
Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt betalen uit eigen middelen of de factuur doorsturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.
Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.
Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.
Dat is goed nieuws! Je wordt uitgenodigd voor een verkoopgesprek met een van de verkopende makelaars. In dit gesprek worden de (voorlopige) verkooptekeningen en alle bijbehorende verkoopdocumenten zorgvuldig met je doorgenomen. Alle verkoopdocumenten hebben wij verzameld in een uitgebreide verkoopmap. Denk hierbij aan de technische omschrijving, de meer-/minderwerklijst, etc. Heb je nog geen financieel adviesgesprek gedaan, dan adviseren we je dit snel te doen.
Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris.
Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar.
Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.
De NHG is een garantie op hypothecaire leningen voor de aankoop en verbetering van een eigen woning. Door deze garantie van de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), is de geldverstrekker zeker dat de lening wordt terugbetaald. Moet de woning onverhoopt worden verkocht en is de opbrengst lager dan de hypotheekschuld, dan betaalt het WEW de restschuld aan de geldgever. In ruil voor de NHG-zekerheid bieden geldverstrekkers een rentekorting op de hypotheek. Informeer hiernaar bij je hypotheekadviseur. Benieuwd hoeveel je kan lenen met NHG? Meer informatie vind je op de website van de Nationale Hypotheek Garantie (Duurzaam thuis met NHG ) Bij het woningaanbod (kenmerken) op onze site staat altijd vermeld als de prijs van een woning binnen deze prijsklasse valt.
Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van 2 jaar.
Voor een energiezuinige nieuwbouwwoning kun je in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen dan voor een niet duurzame woning. Bij de meeste hypotheekverstrekkers krijg je namelijk flink wat extra leenruimte. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning.
We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat jij de woning kunt financieren of met eigen middelen kunt betalen. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat jij een meer concrete kandidaat wordt.
Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van je bank of hypotheekverstrekker waarin staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen of met eigen middelen kunt betalen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financiële mogelijkheden hebt laten doorberekenen.
Nadat de verkoop is gestart lever je jouw financiële check in. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.
Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker.
Vragen over het gebied
U kunt genieten van een prachtig aangelegde binnentuin, ontworpen door een tuinarchitect. Heeft u een auto? Geen probleem. Er zijn voldoende parkeerplaatsen te koop in de ondergrondse garage van De Wybert. De Wybert is onderdeel van stadsvernieuwingsproject De Spoorzone. Met dit project zorgt de gemeente ervoor dat het stadshart en Hilversum Oost met elkaar verbonden worden.
Het Centraal Station is op 3 minuten fietsen afstand, met uitstekende aansluitingen naar o.a. Amsterdam, Utrecht en Amersfoort.
In het centrum van Hilversum vind je diverse basisscholen, middelbare scholen en nabij ook een Internationale school.
Vragen over het koop proces?
We tekenen een koopovereenkomst altijd bij de makelaar op kantoor. Zo kan je nog altijd je vragen stellen en word je begeleid in het gehele proces.
Ja dat kan, hiervoor kan je contact opnemen via de contactgegevens van de makelaar vermeld op de projectwebsite.
Overige vragen
Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen.
Zodra 70% van de woningen is verkocht, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.
De grond koop je van Eliza Vastgoed B.V.; je sluit ook de koopovereenkomst met Eliza Vastgoed B.V. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.
In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.
We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. De appartementen zullen bij meerdere inschrijvingen gegund worden aan de hand van loting. Wel helpt het om de gegevens zoveel mogelijk verrijkt te hebben. Kandidaten met een financiële screening en interesse in het afnamen van een parkeerplaats zullen een voorrangspositie hebben.
Een optie is een periode dat de woning exclusief voor een kandidaat is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen. Het kan altijd voorkomen dat een optie op een bouwnummer nog vrijkomt.
Een optie is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning of kavel exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning of kavel te kopen.
Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.
Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% btw) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Verkoop en informatie:

Ontwikkelaar
